Op 27 november 2018 vond in de Lambertuskerk de opening plaats van de tentoonstelling Religieus Erfgoed. Bij de opening werd door de voorzitter van Heemkundekring Jan uten Houte het door Jos Martens geschreven boek “Missiebroeders en Missiezusters uit Etten-Leur” aangeboden aan de schrijver. Door Jos Martens werd het boek daarna uitgereikt aan enkele aanwezige Etten-Leurse broeders en zusters. Dat zij er blij mee waren moge blijken uit de mailtjes die Jos de andere dag mocht ontvangen van zuster Monique en Rentia Krijnen.
Zij gaven aan dolblij te zijn met dit boek en dat bijna alle zusters in San Francesco het boek al hadden gelezen.
Ook pater Kees Boomaerts stuurde Jos een mailtje waarin werd teruggeblikt op de opening van de tentoonstelling en Jos nogmaals bedankte voor de uitnodiging. Ook dacht hij terug aan zijn eigen werk in Brazilië, de vastenactie die leerlingen van de KSE in 1994 hadden gehouden. Met de opbrengst van deze actie is toen een gemeenschapshuis gebouwd. Hij eindigt zijn mail met de wens aan allen “Zalig Kerstmis en een waar gelukkig 2019”.

De tentoonstelling in de Lambertuskerk kan nog tot 1 maart 2019 worden bezocht op woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 13.00 uur tot 16.00 uur.

 

Een trotse Jos Martens met zijn onlangs verschenen boek “Missiebroeders en Missiezusters uit Etten-Leur”.

De schrijversgroep gaat ook in 2019 aandacht besteden aan jubilea van bedrijven, instellingen, verenigingen en personen uit Etten-Leur.
Het betreft dan jubilea vanaf 25 jaar die in 2019 gaan plaats vinden. Dit gebeurt dan in de vorm van artikelen in een Hûske.

Zij willen wel graag weten WELKE jubilea er in 2019 te vieren zijn.

Weet u dat een bedrijf, een organisatie of wat dan ook in 2019 een jubileum heeft te vieren van 25 jaar of meer, stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .
Leden van de schrijversgroep nemen dan met u contact op voor de achtergrond informatie.

Artikel in BNDeStem van 10-11-2018