Op zaterdag 26-05-2018 om 11:00 uur werd door wethouder Jan van Hal de R.K. begraafplaats, na een rigoureuze opknapbeurt, heropend als Gedenkpark Stationsstraat. Dit in het kader van de week van de Begraafplaats. Even daarvoor was aan een groot aantal belangstellenden door de wethouder namens de gemeente Etten-Leur, door Jos Martens namens Gedenkpark Stationsstraat en door Mia Zaat namens Gedenkpark Binnentuin verteld hoe dit alles zijn beslag heeft gekregen en hoe alles is gerealiseerd. De officiële opening geschiedde door het onthullen van een informatiebord bij de ingang van het Gedenkpark. Vervolgens ging men naar de R.K. Sint Lambertus Kerk voor een kopje koffie en voor de presentatie van een nieuw boek: "De Begraafplaatsen van Etten-Leur". Dat is een product van de samenwerking van de gemeente Etten-Leur en de heemkundekring Jan uten Houte. Een zestal schrijvers heeft een puik stukje werk afgeleverd. In de kerk was een tentoonstelling ingericht van bidprentjes en een aantal bedrijven die banden hebben met het einde van ons aardse leven. In de middag werd in het oude gemeentehuis twee maal een videopresentatie vertoond gevolgd door een rondleiding in Gedenkpark De Binnentuin met uitleg door Cor Kerstens.
De week van de begraafplaats duurt nog tot met 3-6-2018.

Klik hier voor de foto's. 

 

Op 17 november 2017 vond de heemquiz plaats in het Munnikenheidecollege in Etten-Leur.
Aan de Heemquiz van West Brabant namen dit jaar het record aantal Heemkundekringen deel, liefst 22.
De Heemkunde Kring 'De Vierschaer' uit Wouw is de overtuigende winnaar geworden.

De trotse winnaars met de trofee

                                                             De trotse winnaars met de trofee.

De uitslag :

    Heemkundekring                                                                                                     Totaal
 

Klik hier voor de overige foto's.            De foto's zijn gemaakt door Ad Kanters

                                                                                                                                                                       

Donderdagmiddag 27april, even na tweeën, bereikte ons het bericht, dat naar aanleiding van 's-konings verjaardag,twee van onze vrijwilligers deze morgen werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De pas benoemden zijn: Ria van Ginneken en Rob Schrauwen. Vanaf deze plaats feliciteren wij deze vrijwilligers van harte met hun onderscheiding.

Vrijdagmiddag, 4 mei, werden onze pas in de Orde van Oranje-Nassau benoemde vrijwilligers, door het bestuur van onze Heemkundekring nog eens extra in het zonnetje gezet. 
Hen werd namelijk een receptie aangeboden in het Sint Paulushofje, waarvoor alle vrijwilligers waren uitgenodigd. Het werd een gezellig samenzijn.

                                      

 

Tijdens de eerder genoemde receptie, werden we blij verrast door de komst van Sirikit van Holstein, die namens de Rabobank West-Brabant Noord te Etten-Leur, een cheque kwam brengen met de opbrengst van de onlangs bij die bank gehouden stemming voor de Rabo Clubkas Actie 2018, die voor onze kring het mooie bedrag van € 769,87 heeft opgeleverd en die door Petra de Mönnink en Jos Buijs dankbaar in ontvangst werd genomen. Sirikit wist van de beide gedecoreerden en zij had namens de bank voor hen nog een kleine attentie meegebracht in de vorm van een fles heerlijke Etten-Leurse likeur; het onvolprezen Moeierboomke.

De heemkundekring bedankt iedereen die op ons gestemd heeft.