De tentoonstelling ‘Religieus Erfgoed Etten-Leur’ is tot 1 maart 2019 elke woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 13.00-16.00 uur te bezoeken in de Lambertuskerk.

Buiten deze openingstijden is de tentoonstelling op afspraak door groepen te bezoeken. U kunt hiervoor een afspraak maken via de mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

De tentoonstelling is ingericht in het kader van het ‘Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed’ en het thema van de maand november 2018 ‘Religieus erfgoed’.

Er zijn diverse bijzondere Etten-Leurse kunstschatten te bezichtigen uit de depots van de deelnemende organisaties. Tevens wordt het kerkelijk jaar vormgegeven door vele bijzondere en gekleurde kazuifels. Het menselijke leven is de leidraad voor de kerkelijke momenten van geboorte tot en met de dood. 

Het boek ‘Missiebroeders en Missiezusters van Etten-Leur’ geschreven door Jos Martens is, dankzij een bijdrage van de H. Mariaparochie en ons boekenfonds, gratis beschikbaar voor leden van de Heemkundekring Jan uten Houte. Het boek is te koop aan de tentoonstellingsbalie. 

Parkeren kan op het parkeerterrein voor de kerk tijdens openstellingstijden. De rechter ingangsdeur is open.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Deze tentoonstelling is tot stand gekomen in samenwerking met:

- H. Mariaparochie en locatiecommissie Lambertuskerk

- Streekmuseum Etten+Leur

- Huysmuseum

- Commissie Cultuurhistorische Bebouwing

- Heemkundekring Jan uten Houte

Hiervoor heeft de organisatie een donatie mogen ontvangen van de Lodewijk-Stichting