Mijn naam is Petra de Mönnink.
In het bestuur doe ik een poging om aan de werkgroep PR en communicatie leiding te geven.
Van Heemkundekringen was ik altijd alleen lid en vervulde er geen activiteiten.
Tot ik in mijn nieuwe woonplaats tegen Piet Paantjens aanliep die mij in diverse gesprekken enthousiasmeerde om in het bestuur zitting te nemen.
Dat kwam goed uit want ik was me net aan het oriënteren welke activiteiten ik in mijn nieuwe woonplaats op me zou gaan nemen.
Het zit n.l. zo dat mijn nieuwe lief, Cock Groenewegen in Etten-Leur woont en ik daarom verhuis van Hardenberg naar Etten-Leur.

In Hardenberg vormde ik samen met mijn man de directie van internationale transport onderneming InterBaarslag BV. Het bedrijf was huisvervoerder bij Wavin Ned. Een internationaal opererend  pvc bedrijf.

3 kinderen en 2 kleinzonen mag ik tot de mijnen rekenen en zij wonen verspreid over Nederland. Die kleindochter blijft overigens nog een wens van mij. Niet dat ik daar ook maar iets over te vertellen heb natuurlijk.

Naast het werken in het bedrijf vervulde ik nevenfuncties. Dat waren er in de loop van de jaren veel.

Ik houd n.l. van educatie en zeg altijd dat het leven alleen maar leren is. Als je er voor open staat word je vanzelf een wijzer mens.
Dus bekleedde ik een DB zetel bij Transport en Logistiek NL, een AB zetel bij VNO/NCW, was vice voorzitter bij de regionale Kamer van Koophandel, lid van de Raad van Toezicht van het Alfa College in Groningen, voorzitter van het Platform verkeer en vervoer in Overijssel, AB lid van SOOB (stichting onderwijs en ontwikkeling  Beroepsgoederenvervoer), Voorzitter industriële kring, lid van de raad van commissarissen van  BVA Beurtadres. Lid Raad van bestuur van stichting Vervoersadres, idem van SUTH (stichting uniforme transport Code), afgevaardigde namens kvk in de stedenkring Zwolle-Emsland, AB lid van SER EUREGIO, landelijk voorzitter UVON (unie voor vrouwelijke ondernemers), AB lid van FCEM (internationale vrouwelijke ondernemers), AB lid ARACHNE (overheidsorgaan), AB lid van WTC Twente, penningmeester Hospice Hardenberg/Dalfsen, VVD Kamercentrale , gemeenteraadslid Hardenberg etc.

Aan alle functies heb ik met interesse en plezier invulling gegeven.

Het bedrijf is inmiddels verkocht en ik houd me bezig met het onroerend goed en reis wat af om mijn kleinkinderen te zien opgroeien.

Stilzitten is niet mijn ding en daarom heb ik zoveel affiniteit met al die vrijwilligers van de Heemkundekring. Zij zorgen ervoor dat de vereniging draaiende blijft en zeggen mij desgevraagd dat zij veel voldoening halen uit het werk omdat zij hun specifieke kennis kwijt kunnen, het structuur geeft aan hun leven en.....er heel fijne vriendschappen aan overhouden.

Dus u begrijpt.....interesse? Mail mij even!
 

Met vriendelijke groet,

Petra M. de Mönnink