Ik ben Jos Buijs, 66 jaar, getrouwd met Joke, heb een zoon en dochter en vier kleinzonen.
Ik ben geboren en getogen Leurenaar en woon in De Vlinder.
Toch ben ik in 2012 bij Jan uten Houte in Etten binnengestapt, omdat ik een boek wilde gaan schrijven over de scheepvaarthistorie in de Leurse haven.
Ik ben gepensioneerd consultant en heb als ABAB adviseur, voornamelijk ondernemers in de glastuinbouw ondersteund bij hun ondernemersbeslissingen.
Hoewel ik eindelijk eens wilde stoppen met vrijwilligerswerk wat ik al sinds mijn 19e doe, ben ik sinds 2014 bij onze heemkundekring voorzitter van de Schrijversgroep en Werkgroep coördinator.
Door de bestuurlijke herstructurering die onlangs heeft plaatsgevonden, werd ik nadrukkelijk verzocht toch weer bestuurlijk aan de slag te gaan. Ik denk mee over de toekomst van onze vereniging en zet de lijnen mee uit. Ik neem nu binnen het Heemkundebestuur het secretariaat waar, tot we een nieuwe secretaris/secretaresse hebben gevonden.
Met mijn eigen gewenste boek ben ik nog niet verder dan inventarisatie en heb ik archieven doorgespit. Thans ben ik naast al het bestuurswerk, bezig met de afronding van deel 1 van de komende boekenserie “Etten-Leur Maakt Muziek”.
Daarnaast besteed ik nog tijd aan meerdere bestuursfuncties, doe ik vrijwilligerswerk en ben ik medeoprichter en hobby kok bij de Etten-Leurse mannen kookclub, La Cuisine de Luer anno 1995.
Verder houdt ik een historisch bedrijfsvaartuig in de vaart en zorg ik mede, dat sint en pieten in de Leurse haven aan kunnen komen.